Evanescence

Evanescence

5. prosince 2006 v 16:29
Evanescence, dnes velmi známá americká formace, poprvé zazářila na soundtracku k filmu Daredevil. . Nejprve si se svým rockovým megahitem Bring Me To Life prorazili cestu k nejvyšším rotacím na rádiích po celém světě (a to mnohdy i do rádií, která dříve rockovou hudbu nehrála), aby to samé posléze zopakovali se všemi třemi svými dalšími singly. Evanescence o sobě poprvé dali vědět v Little Rocku na konci devadesátých let.


,,Skupinu společně založila Amy Lee s kytaristou Benem Moodem ve svých raných teenagerských letech. "Byli jsme na takovém letním táboře a já jsem tam jednou zaslechl Amy jakk hraje na piáno Meat Loafovu písničku I´ll Do Anything For Love. Tak jsem se k ní se zájmem vydal a ona mi tu písničku hned i zazpívala. Úplně mě to dostalo a přemluvil jsem jí, abychom si spolu založili kapelu," vzpomíná Ben Mood od prvního dne to bylo naprosté souznění dvou muzikálních duší. "Máme naprosto stejnou hudební vizi, milujeme stejnou muziku," přesvědčuje Moody. "Takže když se dáme do komponování písniček, navzájem si naše nápady doplňujeme."
Členové:
Amy Lee (zpěv)
John LeCompt (kytara)
Rocky Gray (bicí)

Diskografie:

2004 Special 2004
2004 Anywhere But Home (Live in Paris)
2003 Fallen
2003 Not For Your Ears
2003 Going Under
2002 Demos 2001 - 2002
2000 Origin
1999 Sound Asleep
1998 Evanescence
1998 Demos 1997 - 1998

(Zdroj: osobnosti.cz)

 
 

Reklama